Kimochi : Амны хөндийн эрүүл ахуй

Амны хөндийн эрүүл ахуй

Шүд цоорох өвчин нь амьдралын хэв маяг хэрэглэж буй хоол хүнстэй холбоотой. Хүний аманд олон сая нян байдаг. Эдгээрийн зарим нь шүдний цооролтыг үүсгэдэг юм.

Шүдний цоорол үүсгэдэг бактерийн хоол нь чихэр, печень, нарийн боов, ундаа зэрэг юм. Бидний өдөр тутмын хэрэглэдэг хоол хүнсний олон бүтээгдэхүүнүүд нь амны хөндийд боловсрогдох явцдаа чихэр үүсгэдэг.

Бактер чихрийг задалж хүчил үүсгэнэ. Чихрийн хүчил нь шүдний паалангийн бат бөх байдлыг алдагдуулж яваандаа шүдний гадаргуу дээр нүдэнд харагдахуйц өөрчлөлт хар толбо, нүх үүсдэг бөгөөд энэ нь бидний нэрлэж заншсанаар шүд хорхойтох өвчин юм. Цоорсон шүд нь халдварын голомт болох аюултай.  
start=-100 , cViewSize=50 , cPageCount=0

Сэтгэгдэлгүй байна

Don`t mention it.

Сэтгэгдэл үлдээх



(нийтэд харагдахгүй)

(оруулах албагүй)
(HTML синтакс зөвшөөрөгдөөгүй)


(Зурган дээрх тоог оруулна уу)